Al meer dan 250 Slim & Snel-fietsers fietsen in de Cleantech Regio Stedendriehoek naar hun werk. Zulke gezonde en sportieve werknemers die bijdragen aan het milieu en minder filedruk: daar kunnen werkgevers trots op zijn!

 

Fietsen naar het werk heeft veel voordelen. Voor werknemer én werkgever! Regelmatig 30 minuten fietsen maakt slimmer, gezonder en succesvoller. Het verhoogt de productiviteit, vermindert stress en zorgt voor minder ziekteverzuim.

Tauw als koploper
Rob Salman, Manager HR van Tauw, was één van de eersten die de Slim & Snel-app heeft omarmd. Rob: “In onze dienstverlening speelt duurzaamheid een grote rol. Niet voor niets staat in onze missie dat Tauw wil bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Practice what you preach betekent dat wij ook kritisch naar onszelf kijken en stimuleren dat medewerkers met het openbaar vervoer reizen of met de fiets naar het werk komen. Behalve CO2-reductie is bewegen natuurlijk ook gezond. De actie Slim & Snel past daar prima binnen, vandaar dat wij deze ook binnen ons bedrijf promoten.”

Hollandse spaarmentaliteit
“De app is een handig hulpmiddel”, zo meent Rob: “Het is eigentijds en laagdrempelig vormgegeven. Via de app hou je makkelijk bij hoe vaak je naar het werk fietst. Ook speelt het in op de Hollandse spaarmentaliteit. Waar we vroeger massaal zegeltjes spaarden, kunnen we nu punten sparen om leuke korting te verkrijgen. En mensen die overstappen uit de auto kunnen zelfs een financieel bedrag bij elkaar sparen.”

Motivatie vanuit werknemer zelf
Rob denkt zeker dat deze actie het gedrag beïnvloedt. “De echte motivatie om te gaan fietsen moet natuurlijk vanuit de medewerker zelf komen. Ik hoop dat deze actie eraan bijdraagt om mensen over de drempel te helpen.”

Toolkit werkgevers
We maken het werkgevers zo gemakkelijk mogelijk om de campagne Slim & Snel onder de aandacht te brengen bij de werknemers. Daarvoor hebben we een toolkit ontwikkeld. Ook is er een Slim & Snel promotieteam – dit promotieteam komt bij je organisatie langs om medewerkers te informeren over het project. De toolkit aanvragen of je organisatie aanmelden voor het promotieteam is heel eenvoudig. Ga naar www.slimensnel.nl/werkgevers.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de campagne? Kijk op www.slimensnel.nl. De aanmeldingsperiode van Slim & Snel is gesloten. Huidige deelnemers kunnen niet meer sparen voor geld, maar nog wel voor punten en cadeaus!