Bijna 2.000 werknemers die een fiets kochten met korting, een nieuwe busverbinding met bedrijven in Apeldoorn Zuid; het zijn twee van de vele resultaten van Slim Reizen Stedendriehoek in de afgelopen 1,5 jaar. We presenteerden deze resultaten aan minister Schultz van Haegen en andere regio’s tijdens de Beter Benutten Resultatendag van 25 juni.

 

Vooral de fietsactie Samen Schakelen en de Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline kregen veel belangstelling van de minister en andere regio’s tijdens haar bezoek aan de regiostand van Slim Reizen Stedendriehoek. Minister Schultz van Haegen is verheugd over stappen die er in de regio’s zijn gezet. “Zeker nu de mobiliteit weer aantrekt is het belangrijk dat we alle deuren wijd open zetten voor slimme en innovatieve maatregelen om de bereikbaarheid te verbeteren. We zien dat de Beter Benutten aanpak werkt: het levert nieuwe kennis op en vooral meer ruimte op de weg en in het openbaar vervoer. We gaan er de komende jaren dan ook volop mee door.”  

Succesvolle fietsactie Samen Schakelen

Met onze fietsactie gaven we automobilisten in de regio Stedendriehoek een fikse korting op de aanschaf van een (elektrische) fiets. Voorwaarde was dat ze die fiets voor minstens drie dagen per week gingen gebruiken voor het woon-werkverkeer. Een succesvolle actie:

  • Bijna 2.000 werknemers kochten een (e-)fiets met korting
  • Samen zorgden zij voor 8.500 minder autoritten in de spits per week
  • 139 werkgevers sloten zich aan bij de fietsactie

“Iedereen is het erover eens dat de fietsactie Samen Schakelen een overweldigend succes was”, aldus Jos Penninx, portefeuillehouder Duurzame Mobiliteit van de regio. Zo’n succes dat de fietsactie 1 augustus wordt voorgezet. “We denken nóg meer mensen te kunnen verleiden om de auto te verruilen voor een fiets.” Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Apeldoorn Zuid beter bereikbaar met Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline

In december 2014 werd Lijn 14 Apeldoorn Zuidgeopend, een nieuwe, hoogfrequente buslijn. De lijn verkort en versnelt de ov-verbinding tussen Apeldoorn CS en bedrijven in Apeldoorn Zuid. Een bijzonder project, met mooie resultaten:

  • Bedrijven in Apeldoorn Zuid zijn beter bereikbaar
  • Medewerkers hebben een serieus alternatief voor de auto
  • Vervoerder Syntus genereert meer opbrengsten
  • Gemeente Apeldoorn versterkt haar economische positie
  • Provincie Gelderland vult het openbaar vervoer anno 2015 origineel in

De buslijn is het resultaat van een unieke samenwerking tussen provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, werkgevers en Syntus. “Het motto was: ‘niet praten over samenwerking, maar over het gezamenlijke doel en de realisatie daarvan’”, zegt Jacqueline Reeker, Adviseur Business Ontwikkeling Facilitair Bedrijf bij aangesloten werkgever Achmea.  Met succes, want Lijn 14 Apeldoorn ZuidBusinessline is een goed voorbeeld voor andere bedrijven.

Beter Benutten Resultatendag 2015

Op Resultatendag 2015 presenteren de Beter Benutten regio’s de (tussen)resultaten van de maatregelen die regionaal worden uitgevoerd: slimme, gebiedsgerichte oplossingen die de doorstroming verbeteren en de drukte in de spits verlichten. Op dit moment realiseert Beter Benutten landelijk al reeds 32.000 spitsmijdingen per dag (de doelstelling was 25.000). Het programma Beter Benutten is een samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de regio en het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

    Resultatendag 2   Resultatendag 1