Met de juiste bandenspanning kun je veel brandstof, CO2-uitstoot en geld besparen. Dat bleek ook weer bij een actie van team ‘Band op Spanning’ bij Gelre Ziekenhuizen op 17 oktober. Van de 158 auto’s die het team gecheckt heeft, hadden maar liefst 130 auto’s (82%) te weinig lucht in de banden.

Een te lage bandenspanning betekent een hoger verbruik, meer uitstoot, vroegtijdige slijtage van de banden en onderaan de streep ook onnodige kosten. Door de banden van de 130 auto’s met zogenaamde ‘onderspanning’ weer op peil te brengen, wordt 465 liter brandstof en bijna 1.800 kilo CO2 bespaard. Ook zijn er zo’n 16 vroegtijdig versleten banden voorkomen.

Forse besparing

Bij elkaar opgeteld levert de actie een forse besparing van ruim €2.200,- op aan brandstof en banden voor de komende 3 maanden. Op jaarbasis komt dat neer op zo’n €56,- per auto, mits automobilisten hun banden regelmatig controleren en op spanning brengen. Makkelijk verdiend dus!

Bezoekersactie op 21 november

Team Band op Spanning en Gelre Ziekenhuizen organiseren een nieuwe bandenspanningsactie op 21 november. Bezoekers van het ziekenhuis kunnen dan gratis hun bandenspanning laten checken én op peil laten brengen.

Ben je op 21 november als bezoeker aanwezig bij Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn en wil je meedoen? Geef dit dan aan bij de servicemedewerkers van Band op Spanning. Zo kan ook jij een steentje bijdragen aan een schoon milieu én weer veilig op weg met de juiste bandenspanning.

Band op Spanning bij jouw bedrijf

Wil je ook eens een bandenspanningsactie organiseren bij jouw bedrijf? Neem dan contact op met Oscar Roelofs: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.