Geert Scheers van Rederij Thuishaven wil op eigen kosten 150 gratis parkeerplaatsen aanleggen in het weiland naast het Worpplantsoen. Daarmee wil de pontbaas de parkeerproblemen op de Worp oplossen.

 

Scheers doet zijn aanbod in een brief aan de gemeente. ,,Sinds het stadskantoor open is, is het hier ook op doordeweekse dagen erg druk'', zegt Scheers. ,,Zelfs op maandag staan de auto's in de bermen langs de Bolwerksweg vol met auto's.''

Scheers biedt aan het weiland met grasbetonblokken te verharden, zodat er bij drukte altijd in het weiland geparkeerd kan worden. Hij wil daar de kosten voor dragen en de automobilist mag gratis parkeren. De pontbaas verdient die kosten wel weer terug: elke automobilist is immers een klant van zijn pontje.

Het weiland is echter eigendom van de gemeente Deventer. De gemeenteraad stemde eind vorige jaar ook al in met een voorstel van Gemeentebelang-raadslid Erik Stegink om te onderzoeken of het weiland geschikt is te maken voor parkeren. Dat onderzoek moet nog gebeuren, zoals in de hele binnenstad wordt onderzocht hoeveel parkeerplaatsen er nodig zijn. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het onderzoek dit jaar uitgevoerd wordt. Het aanbod van Scheers heeft de gemeente 'in beraad'. Mogelijk past het aanbod van Scheers wel in de parkeerplannen, aldus de gemeentewoordvoerder.

Scheers heeft nog geen antwoord gehad. ,,Ik wacht rustig af. Ik heb er vaker met de gemeente over gesproken. Bij grote evenementen en in het weekeind was het al veel langer druk, maar nu het ook in de winter al op doordeweekse dagen druk is, lijkt het me de hoogste tijd om actie te ondernemen. Ook nu ze het Grote Kerkhof autovrij gaan maken. Oh, komt er eerst een onderzoek?''

Bron: Stentor 26 januari 2016