Verder kijken dan de voorruit: Talking Traffic maakt dat mogelijk. 

Weggebruikers die dankzij realtime data op elk moment goed geïnformeerd zijn, kunnen beter anticiperen op wat er op hun route gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan waarschuwingen voor wegwerkzaamheden, een file of ongeval op hun route, naderende ambulance of een afgesloten rijstrook. Maar ook: informatie over actueel beschikbare parkeerplaatsen en een adviessnelheid voor een groene golf.

Dat komt niet alleen de doorstroming, maar ook de verkeersveiligheid ten goede. In het partnership Talking Traffic werken publieke en private partijen samen om allerlei data voortdurend realtime te delen en op maat beschikbaar te stellen aan weggebruikers. Pijlers van deze ontwikkeling zijn connectiviteit, de beschikbaarheid van data en de landelijke uitrol van intelligente verkeersregelinstallaties (ivri's). 

Daarom organiseren wij op 14 december aanstaande, in nauwe samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies Gelderland en Overijssel, andere regio's en tal van betrokken bedrijven, de Roadshow Talking Traffic in het stadhuis in Deventer.

U bent van harte uitgenodigd om zélf Talking Traffic, de nieuwe diensten en vooral de mogelijkheden hiervan te ervaren. De Roadshow geeft niet alleen inzicht in de dataketen die een cruciaal onderdeel vormt van Talking Traffic, maar vormt vooral ook waardevolle input voor een nog betere samenwerking rond het datadelen en het optimaal gebruik van deze innovatieve diensten en systemen. De onderlinge samenwerking tussen al deze partijen is tevens een mooi resultaat van de landsdelige aanpak via de werkagenda GO VOORT.

Bent u erbij? Bereid u dan voor op een dynamische en inspirerende bijeenkomst!

Wanneer 

vrijdag 14 december 2018, 09.00 - 13.30 u

Waar

Gemeente Deventer, Grote Kerkhof 1, 7411 KT Deventer