Voucherregeling digitalisering mkb

Door corona maken veel ondernemers een inhaalslag als het gaat om digitalisering. Hier komt veel bij kijken. Bent u bijvoorbeeld van plan een webshop te beginnen, of bent u bezig om op een nieuwe manier uw business in te richten? Voor de middelen die u hiervoor moet aanschaffen kunt u een voucher aanvragen.

De voucher is bedoeld om stappen te zetten op het gebied van digitalisering, innovatie en scholing. Met deze voucher zet u als ondernemer stappen in de ontwikkeling van uw eigen organisatie en draagt u bij aan een innovatieve Overijsselse economie en aantrekkelijke leefomgeving.

Voor wie?

Voor alle Overijsselse ondernemers in het mkb. Of u nu een bouwbedrijf heeft, in de maakindustrie zit, agrariër of winkelier bent of in de culturele sector actief bent. Ook voor zzp-ers, eenmanszaken, stichtingen, verenigingen en niet op winst gerichte (maatschappelijke of culturele) organisaties kunnen een voucher aanvragen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie?

U komt in aanmerking voor subsidie als de middelen die u moet aanschaffen, voortkomen uit het digitaliseren van de werkzaamheden. Heeft u bijvoorbeeld een webshop gebouwd en heeft u een nieuwe computer moeten aanschaffen? Of gaat u zelf de pakketjes bezorgen? Dan kunt u subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld een computer of vrachtfiets.

Wanneer krijg ik geen subsidie?

De subsidieregeling geldt alleen voor middelen die nodig zijn voor digitalisering. Als u altijd met een dieselbusje uw pakketjes bezorgt, kunt u deze niet met subsidie omruilen voor de aanschaf van een vrachtfiets.

Lees hier meer over op de website van Provincie Overijssel: MKB-voucher - Provincie Overijssel