Een medewerker van de Politie checkt de bandenspanning van een van zijn collega's.

Geef je banden lucht! Met die campagne houdt de Politie Eenheid Oost-Nederland op 3 september een steekproef onder haar medewerkers. Met de juiste spanning besparen zij namelijk gemakkelijk brandstof uit en verminderen ze hun CO2-uitstoot. Die brandstofbesparing levert ze bovendien jaarlijks zo’n 100 tot 150 euro op. Een kleine moeite voor een enorm effect dus!

Op 28 mei hield de Politie, Eenheid Oost-Nederland, haar eerste, zeer geslaagde Geef Je Banden Lucht-actie bij het hoofdbureau in Apeldoorn. Medewerkers van Band-op-Spanning brachten de banden van zo’n 70 medewerkers weer op de juiste spanning. Dit leverde een besparing van in totaal ruim 500 liter brandstof en dus zo’n 2 ton CO2-uitstoot op! De actie op 3 september is bedoeld om het effect van de eerste actie in stand te houden.

Goede reacties

“We kregen ontzettend goede reacties van onze collega’s”, vertelde An-Ra Breider na afloop van de eerste actie. “We zijn heel blij dat we zo veel medewerkers in beweging hebben gekregen en hopen dat meer bedrijven deze actie zullen oppakken.”

Wil je ook zo’n actie bij jouw bedrijf en tot wel €30,- per auto per kwartaal besparen? Neem dan contact met Oscar Roelofs: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees ook:

politie oost nederland bandenspanning Geslaagde banden-op-spanning-actie bij Politie Oost-Nederland
Geef je banden lucht! Met de juiste spanning, kun je namelijk wel €100,- tot €150,- aan brandstof per jaar besparen. En daarmee dus ook je CO2-uitstoot terugbrengen! De Politie Oost-Nederland hield in dat kader op dinsdag 28 mei een banden-op-spanning-actie, bij het hoofdbureau in Apeldoorn. Lees meer >>