Links:
Contactpersoon:

Freek Boele
Logistiek Makelaar
06-19437335
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vrachtwagen op provinciale weg

Ondernemers in Overijssel met slimme, logistieke oplossingen komen wellicht in aanmerking voor een subsidie van de provincie. Bijvoorbeeld als jouw initiatief helpt om transportbewegingen te verminderen of als je laat onderzoeken hoe je je wagenpark kunt verduurzamen.

1. Stimuleren slim en duurzaam vrachtvervoer

Ben je benieuwd hoe je je logsiteke processen efficiënter kunt maken? Wil je samenwerken met andere partijen, vrachten (beter) wilt bundelen, een digitalisering doorvoeren of een andere transportwijze onderzoeken? Met deze subsidie kun je een extern deskundige in de arm nemen om een idee uit te werken tot een projectplan. Ook het uitvoeren van een verkenennd onderzoek af het inwinnen van advies t.a.v. het projectplan is mogelijk. Ben je al verder met je idee? Dan kun je met deze ook projectondersteuning inhuren om je logistieke oplossing te implementeren. De maximale subsidie is €5.000 en bedraagt maximaal 75% van de kosten.

Kijk voor meer informatie op de pagina van het subsidieloket: stimuleren slim en duurzaam vrachtvervoer.

2. Scan verduurzaming wagenpark (vrachtvervoer)

Met deze subsidie draagt de provincie maximaal € 3000,- bij aan onderzoek waarin je als ondernemer praktisch inzicht krijgt in de haalbaarheid van duurzame vrachtvoertuigen tot 10 ton. De scan geeft een toelichting op de economische haalbaarheid van de inzet van de duurzame voertuigen. Ook wordt inzichtelijk gemaakt wat de operationele gevolgen zijn, zoals de planning, de belading en het opladen van bijvoorbeeld een elektrische bestelbus. Ook wordt inzichtelijk gemaakt welke voertuigen in aanmerking komen voor de ondernemer. Daarnaast zal in de scan een beknopt stappenplan worden voorgesteld om de duurzame vrachtvoertuigen te gaan implementeren.

De maximale subsidie is € 3000,- ex BTW en bedraagt maximaal 75% van de subsidiabele kosten. Kijk voor meer informatie op de pagina van het subsidieloket: subsidie scan verduurzaming wagenpark. 

3. Stimulering elektrische vrachtfiets

De afgelopen jaren hebben al verschillende ondernemers de stap naar de vrachtfiets gemaakt. Dit varieert van cateringbedrijf tot schilder, glazenwasser, installateur, hovenier enzovoort. Deze bedrijven zijn klaar voor de zero emissie zones. Met deze subsidie wil de provincie Overijssel nog meer ondernemers ondersteunen om snel en laagdrempelig over te stappen op zero emissie vrachtvervoer. Als je kunt aantonen dat je minimaal 5 keer per week de vrachtfiets wilt gaan gebruiken voor het vervoer van goederen, dan kun je al een bijdrage krijgen van maximaal € 1.500,- bij de aanschaf van een vrachtfiets.

Kijk voor meer informatie op de pagina van het subsidieloket: Stimulering elektrische vrachtfiets

Meer informatie: Port of Logistics Overijssel

Op de website van Port of Logistics Overijssel vind je nog veel meer informatie over subsidies en handige links en contacten. Ga naar www.portoflogisticsoverijssel.nl