Contactpersoon:

Arjan Keijzer
Mobiliteitsregisseur Cleantech Regio
06 24 12 88 80
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Arjan Keijzer is de nieuwe mobiliteitsregisseur van de Cleantech Regio en neemt het stokje over van Oscar Roelofs. "Ik heb er enorm veel zin in om samen met u mooie en inspirerende stappen op weg naar schonere mobiliteit te zetten."

Mobiliteit is altijd een belangrijk aspect voor me geweest. Als eigenaar van een bedrijf met vestigingen in Apeldoorn, Utrecht, Enschede en Maastricht heb ik heel wat uren doorgebracht reizend tussen al die locaties. Schone mobiliteit kwam rond 2014 op mijn pad toen mijn marketing & communicatiebureau de opdracht kreeg voor een groot fietsstimuleringsprogramma in Brabant.

Met gedragswetenschappers, een app en een motiverende communicatiestrategie zorgden we ervoor dat notoire automobilisten de fiets boven de auto gingen verkiezen bij hun dagelijkse ritten van en naar hun werk. De essentie: een uitgebalanceerd beloningsysteem in combinatie met coaching via de app zorgde ervoor dat deelnemers niet afhaakten. En doordat zij het lang volhielden veranderde hun zelfbeeld. In plaats van als automobilist zagen ze zichzelf als fietser. Zo zorgden we er met elkaar voor dat dagelijks duizenden Brabanders hun auto lieten staan. Vanaf dat moment was schone mobiliteit een vast onderdeel van mijn werk.

Inspirerende stappen

Ook in andere regio’s ben ik sindsdien betrokken bij vergelijkbare projecten. Bijvoorbeeld om het gebruik van het OV te vergroten. Zoals Ervaar het OV in Gelderland en Overijssel en Neem een OV-dag in de provincie Utrecht. In Overijssel zet ik me op dit moment in voor het stimuleren van het fietsgebruik met name in Twente. En nu ga ik dus aan de slag als mobiliteitsregisseur in de Cleantech Regio. Ik heb er enorm veel zin in om samen met u mooie en inspirerende stappen op weg naar schonere mobiliteit te zetten. Er zijn veelbelovende ontwikkelingen, mooie initiatieven en veel positieve energie. Laten we ze samen de komende jaren met elkaar verbinden!