McDondald's Deventer neemt nieuwe duurzame vrachtfiets in gebruik

Gestimuleerd door de vrachtfietsactie van de Cleantech Regio heeft McDonald’s Deventer een zogeheten vrachtfiets aangeschaft. Er is gekozen voor dit duurzame vervoersmiddel om snel en schoon te bewegen tussen de twee McDonald’s restaurants in Deventer.

Vrachtfiets draagt bij aan duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij McDonald’s hoog in het vaandel. Met het wereldwijde duurzaamheidsprogramma Scale for Good wordt de schaalgrootte van McDonald’s ingezet om verpakkingen te verminderen en te verduurzamen. Zo kan er bijvoorbeeld afval uit de prullenbak gerecycled worden tot waardevolle nieuwe grondstoffen. Deze vrachtfiets draagt hier zijn steentje aan bij.

Franchisenemer Henk Koning is erg enthousiast over de vrachtfiets: “December vorig jaar hebben wij ons tweede restaurant in Deventer geopend naast De Scheg. Marc Riesewijk, van Profile Riesewijk, wees ons op de vrachtfietsactie van Cleantech Regio om duurzame logistiek te stimuleren. Samen met Profile Riesewijk hebben wij deze vrachtfiets samengesteld zodat dat wij ons sneller en schoner kunnen bewegen tussen de twee vestigingen, aldus Henk Koning.

Meer informatie over de logistiekacties

De overstap naar duurzaam vervoer is interessant én haalbaar voor bedrijven in alle soorten en maten. Ondernemers kunnen profiteren van de logistieke probeeractie van de Cleantech Regio, waarbij ze een week lang gratis een e-bestelbus, vrachtfiets of fietskoerier kunnen proberen. Na de probeerweek kunnen ondernemers ook rekenen op een bijdrage in de definitieve overstap naar duurzaam vervoer. Alle informatie over de logistiekacties van de Cleantech Regio is te vinden op de website van Slim en Schoon Reizen.

Aanmelden kan via de website van Slim en Schoon Reizen. Of neem contact op met logistiek makelaar Freek Boele (tel. 06-19437335, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).