Transportbedrijven in de regio tonen volop interesse in duurzame alternatieven voor traditionele brandstoffen. Bijna 30 vertegenwoordigers van bedrijven en overheden kwamen op 10 oktober samen om gezamenlijk kennis op te doen over ‘Liquefied Natural Gas’: LNG. De bijeenkomst werd georganiseerd samen met PitPoint, internationaal leverancier van schone brandstoffen.

In de interactieve informatiesessie kregen deelnemers informatie over LNG en het (geplande) tankstation in Deventer. Ook gingen zij dieper in op de business case: wat betekent het overstappen op schonere brandstof nou concreet voor jouw bedrijf? Zo lieten FrieslandCampina en Germo Logistiek zien hoe financieel gunstig het rijden op LNG uitpakt. En dat de tijd van uitproberen voorbij is.

Aan de slag

Naast het ophalen van praktische informatie, konden deelnemers ook actief aan de slag met deze schone brandstof. Verschillende truckleveranciers hielpen bedrijven ter plaatse om de business case door te rekenen. En konden zij met een VR-bril virtueel ervaren hoe het LNG-tankproces in zijn werk gaat.  “Zowel in opzet als inhoud was de informatiesessie echt waardevol”, gaf een van de aanwezige transportbedrijven aan.

Oprechte belangstelling

Naast bedrijven en leveranciers waren ook enkele bestuuders aanwezig bij de informatiesessie. “Het is goed om te ervaren dat transportbedrijven in deze regio zó geïnteresseerd en gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met duurzame alternatieven”, gaf wethouder Aanstoot van gemeente Rijssen-Holten aan. Medeorganisator Elske van de Fliert (Cleantech Regio) kijkt ook positief op de bijeenkomst terug. “Een geslaagde middag met oprechte belangstelling, serieuze vragen en boeiende gesprekken. Een mooie stap voorwaarts voor zowel overheden als bedrijven in de Cleantech Regio!”