Steeds meer werknemers maken kennis met de nieuwe ‘fiets van de zaak’-regeling. Per 1 januari kun je daarmee gemakkelijker via je werkgever een fiets leasen. Zo kost een e-bike of speed pedelec je maar een paar euro per maand. Veel Nederlanders zijn al enthousiast en laten de auto voortaan staan. Maak jij al slim gebruik van de nieuwe leasefietsregeling?

Met de nieuwe regeling sluit je gemakkelijk een leasecontract voor een auto én een fiets af. Eerst was dit alleen een auto van de zaak. Zo krijgen medewerkers de keuze: fiets ik op mijn leasefiets de files voorbij of neem ik toch de leaseauto?

200.000 extra fietsers

De regeling moet 200.000 extra mensen uit de auto en ov krijgen, volgens minister voor Milieu en Wonen, Stientje Van Veldhoven. "De helft van de autoritten in Nederland korter is dan 7,5 kilometer. Dat zijn afstanden die prima op de fiets kunnen." De helft van alle werknemers woont binnen redelijke afstand van het werk: binnen 15 kilometer. Als deze ritten met de fiets worden gemaakt, scheelt dit nogal wat voor de gezondheid, milieu én de economie. 

Ook bedrijven spelen hierop in. Steeds meer bedrijven hebben deel- of leasefietsen. Dit ontzorgt voor een groot deel de fietser. Hierdoor krijgt een fietser minder stallingsproblemen en is hij of zij niet verantwoordelijk voor het onderhoud.

Niet alleen winst voor werknemers…

Ook voor werkgevers heeft de nieuwe regeling voordelen: zieke medewerkers kosten tussen de 200 en 400 euro per dag. Als je medewerkers vaker fietsen, blijven ze fit en gezond. Gezonde medewerkers leveren dus gemiddeld €300,- per dag op! Ook zijn er minder parkeerplekken nodig. Dit scheelt gemiddeld €1.000,- per parkeerplek en kan oplopen tot wel €80,- per dag!

Wil jij ook gebruik kunnen maken van deze voordelen? Ga aan de slag met de fiets van de zaak regeling. Of ontdek hier de fietservaringen van werknemers die al een leasefiets hebben.