Op donderdag 31 mei was het de landelijke Fiets naar je Werk-Dag. Bij sociale firma KonnecteD uit Deventer stond de hele week (28 mei t/m 1 juni) in het teken van het fietsen naar je werk en worden er tal van activiteiten georganiseerd. Fietsen is gezond, goed voor het milieu en zorgt voor werknemers die fit en energiek zijn. Wie wil dat nou niet?

Het streven is om 50 werknemers die werken in het pand van KonnecteD te laten overstappen op een ander vervoersmiddel dan de auto. Iedere werknemer die op 31 mei met de fiets naar het werk kwam, kreeg bij aankomst in de centrale fietsenstalling een lot voor de loterij. Met dit lot maakten ze kans op een mooie prijs, zoals een fiets.

Breed gedragen

Om iedereen het belang van fietsen in te zien, is de afgelopen weken intern veel draagvlak gecreëerd in de organisatie. Daardoor wordt dit initiatief nu breed gedragen in de organisatie.

Fietstocht

Daarnaast vond er op vrijdag 1 juni een fietstocht van ca. 30 kilometer plaats voor de medewerkers. Hiermee hoopt KonnecteD dat er zoveel mogelijk collega’s samen de fiets te pakken en er gezellig gezamenlijk op uit te gaan. Voor de minder ervaren fietsers is er ook een kleinere ronde te fietsen.

Fietsplan

KonnecteD wil het gebruik van de fiets voor het woon-werkverkeer stimuleren. Daarmee wil zij bijdragen aan het welzijn van de werknemers. Collega’s worden gestimuleerd om te fietsen door middel van het voordelige fietsplan. Via het fietsplan is het mogelijk om een nieuwe of tweedehands (elektrische-) fiets te kopen. Ook aan collega’s die dit niet kunnen is gedacht en bestaat een aparte regeling. Zo komt KonnecteD iedereen tegemoet om bewust met vitaliteit om te gaan.