Deze maand is de strijd losgebarsten. 2.500 medewerkers van verschillende bedrijven proberen voor de tiende keer zo duurzaam mogelijk te reizen tijdens het Low Car Diet. Door de brandstofauto te laten staan, krijgen je medewerkers meer beweging, tijdswinst, bespaar je op hun reiskosten en stoot je minder CO2 uit. Vorig jaar bespaarden de deelnemers samen 63,1 ton CO2. Dit jaar is het doel om 100 ton CO2 te besparen. Onmogelijk? Niet met deze tien tips! 

Stap op de fiets!

Zo bespaar je gemakkelijk op brandstofkosten en CO2. Bovendien komen je medewerkers fitter aan op het werk. Win-win dus! Zelfs voor grotere afstanden kan je personeel een deel op de fiets stappen. Fiets bijvoorbeeld naar het station! Klein beginnen kan de gereden kilometers al naar beneden halen. 

Geen zin om te zweten?

Voor veel medewerkers is fietsen net een brug te ver. Laat je medewerkers de e-bike pakken! Zo komen ze fit én nog fris op het werk . Dit is maandelijks altijd goedkoper dan een leaseauto.

Reis samen!

Laat je medewerkers elkaar motiveren om samen de fiets of de auto te pakken. Dit bespaart ritten en is gezellig!

Kijk ook naar je logistiek

Vervoer jij je producten duurzaam? Denk bijvoorbeeld eens aan bezorging met een vrachtfiets of elektrische bestelauto. Te duur? Laat ons je helpen om hier subsidie voor te krijgen!

Gebruik de fietskoerier!

Moet je iets in de buurt laten bezorgen? Dit kan goedkoper, sneller en schoner met een fietskoerier. Dit kan je ook slim in het laatste stuk verwerken met last mile logistiek. Transportbedrijven verzamelen dan de lading bij een bepaalde plek, om vervolgens de kleine leveringen met de fietskoerier te laten bezorgen.

Reis nuttig!

Kunnen medewerkers toch niet alles met de fiets afleggen? Motiveer ze dan het openbaar vervoer te pakken! Dit scheelt tijd en werk, aangezien je ook in de trein of bus je mail kan bijwerken of belafspraken kan plannen.

Toch de auto?

Zorg dat je reis duurzamer wordt! Stap met je collega in de auto of gebruik de apps BlaBlaCar of Toogethr. Is dit geen optie? Kijk dan of de auto duurzamer kan met elektrische brandstof, in plaats van benzine.

Deel je auto!

Als je leaseauto’s veel stil staan, kun je overwegen om er een poolauto van te maken. Zo kunnen je medewerkers er slim gebruik van maken, bijvoorbeeld bij zakelijke afspraken. Bovendien biedt de deelauto scherper inzicht in het reisgedrag van je medewerkers. Dat scheelt een hoop gedoe in je adminstratie!

Als medewerkers hun auto toch laten staan, kunnen ze hem beter aanbieden als deelauto! Dit kan via Snappcar. Zo zorg je ervoor dat ze er in ieder geval nog wat aan verdienen. Geen zorgen, ze kunnen van tevoren zien wie hem huurt.

Kijk kritisch naar je werkplek

Met de technologische oplossingen van tegenwoordig is het prima mogelijk om (deels) thuis te werken. Dit scheelt werktijd. Zo krijg je meer gedaan! Ook kun je kijken of het écht nodig is dat een afspraak op één plek plaats vindt: misschien werkt een Skypegesprek ook?

Leer van elkaar!

Kom op onze evenementen, waar we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en slimme oplossingen die bedacht worden. Ook kun je kennis uitwisselen met andere ondernemers. Zo blijf je altijd up-to-date om volgend jaar een nóg beter resultaat neer te zetten!

Hopelijk reis je met deze tips goedkoper, schoner en efficiënter! Toch extra advies nodig? Neem dan contact op met ons.