Geef je banden lucht! Met de juiste spanning, kun je namelijk wel €100,- tot €150,- aan brandstof per jaar besparen. En daarmee dus ook je CO2-uitstoot terugbrengen! De Politie Oost-Nederland hield in dat kader op dinsdag 28 mei een banden-op-spanning-actie, bij het hoofdbureau in Apeldoorn. Het doel om de banden van 70 auto’s op de juiste spanning te brengen werd ruimschoots gehaald: ruim 230 auto’s kregen weer lucht. 

 De politie heeft met 4 medewerkers een dag lang de bandenspanning van haar medewerkers gecheckt. “We kregen ontzettend goede reacties van onze collega’s”, vertelt An-Ra Breider, adviseur bij de politie. “Het is een simpele ingreep die relatief veel brandstof en dus CO2 bespaart. In ons geval ruim 500 liter brandstof en zo’n 2 ton CO2-uitstoot! Van alle auto’s had 70% onderspanning. We zijn heel blij dat we zo veel medewerkers in beweging hebben gekregen en hopen dat meer bedrijven deze actie zullen oppakken.”

Ook meedoen met Geef je Banden lucht?
De banden-op-spanning-actie is ook opgenomen in het Klimaatakkoord. Daarmee krijgt de ambitie om nog meer bedrijven aan te haken nóg sterker vorm. Wil je ook zo’n actie bij jouw bedrijf en tot wel €30,- per auto per kwartaal besparen? Neem dan contact met Oscar Roelofs: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..