Compilatie Future Mobility Challenge

Op 2 juli 2019 vond de Future Mobility Challenge plaats. Maar liefst 15 teams gingen met elkaar de uitdaging aan om zo slim mogelijk te rijden, laden en plannen én zo veel mogelijk punten te verdienen met de creatieve opdrachten onderweg. Gemeente Voorst won de Challenge met maar liefst 963 punten en liet de concurrentie op grote afstand achter zich.

"Elektrisch rijden kan ook echt leuk zijn"

“Voor veel deelnemers was het de eerste keer dat ze aan een spel met elektrisch rijden meededen”, vertelt Arjan de Putter van EV Coöperatie, organisator van de challenge in samenwerking met Lammers Support Group. “Sterker nog, voor veel deelnemers was het een eerste kennismaking met écht elektrisch rijden. Dat dat ook echt leuk kan zijn, staat nu onomstotelijk vast.”

Het deelnemersveld bestond uit een aantal bijzondere elektrische wagens. Naast de bekende Volkswagens e-Golf en Renault’s ZOE deden ook 2 Audi’s e-tron, een Jaguar I-PACE en een splinternieuwe Mercedes EQC mee aan de challenge.

Vijfde plaats voor Cleantech Regio

Ook Cleantech Regio deed mee aan de challenge en wist met 753 punten een nette vijfde plaats in de wacht te slepen. Voor de volledige uitslag van de Challenge kijk je op elektricitijdrit.nl.