Wethouder Hans van der Sleen tekent de Mobiliteitsverklaring namens de gemeente Voorst

De gemeente Voorst kiest voor slimmer en schoner reizen. Om dit te onderstrepen tekende wethouder Hans van der Sleen vandaag de Verklaring Schone Mobiliteit  van de Cleantech Regio. De gemeente sluit hiermee aan bij een netwerk met partijen als Engie, Tauw, Politie Eenheid Oost-Nederland en de gemeente Brummen.

Duurzaamheidsambitie
Doel van het netwerk Schone Mobiliteit  is het delen van kennis en ervaringen, dat ten goede komt aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Voorst en de Cleantech Regio. In de verklaring die gemeente Voorst heeft ondertekend, staan voor 2019 daarom concrete duurzame bijdragen. Zo wil de gemeente op termijn alleen nog gebruik maken van elektrische voertuigen (auto’s, scooters en fietsen) en krijgen medewerkers die met het openbaar vervoer komen de gemaakte kosten volledig vergoed (bij een enkele reisafstand van 13 km of meer). 

Mobiliteitsdagen
Ook gaat de gemeente mobiliteitsdagen organiseren die het gebruik van de fiets, carpoolen en het openbaar vervoer stimuleren voor woon-werkverkeer. Daarnaast komen meer elektrische laadpalen bij de personeelsparkeerplaatsen bij het gemeentehuis in Twello. 

Slim en Schoon Reizen
Onder de noemer Slim en Schoon Reizen werkt de Cleantech Regio intensief samen met bedrijven en instellingen aan een duurzame, vitale regio. Slim werken en bewust en anders reizen maakt organisaties niet alleen beter bereikbaar, maar ook aantrekkelijker als werkgever. Slim en Schoon Reizen verbindt initiatieven uit de regio met de doelen, ambities en motivaties van werkgevers en hun werknemers.
Kom jij ook in beweging voor schone mobiliteit? Neem contact op met mobiliteitsregisseur Oscar Roelofs, T: 06 52 44 21 12, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.