Aanmelden:

Ga jij de uitdaging aan om in 2020 10% meer mensen op de fiets te krijgen?

Ik meld me aan >>

Afbeelding uit de toolkit Kies de Fiets voor werkgevers

‘Het is een kwestie van doen,’ zeggen de meeste fietsambassadeurs. Inmiddels weten zij dat het succes van fietsstimulering wordt bepaald door drie dingen: aantrekkelijke regelingen, goede voorzieningen én de juiste communicatie. Daarin zijn verschillende aanpakken mogelijk. Wat wordt uw manier om 10% meer medewerkers op de fiets te krijgen in 2020?

Fietsmissie: Kies de fiets!

Minister Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een fietsmissie: dat elke werkgever in Nederland zich inspant om 10% meer medewerkers op de fiets te krijgen. Samen met 15 fietsambassadeurs en daarnaast werkgeversnetwerken en strategische partners daagt ze werkgevers uit zich hiervoor in te zetten onder het motto: Kies de fiets!

  • Fietsen naar werk heeft zowel voor werkgevers als werknemers veel voordelen:
  • Medewerkers zijn vitaler, gelukkiger en minder vaak ziek.
  • Fietsen is voor veel organisaties voordeliger (en voor medewerkers ook).
  • Door meer fietsers wordt een organisatie bereikbaarder en zijn er minder parkeerproblemen.
  • Positieve fietsstimulering getuigt van goed werkgeverschap.
  • Fietsen is duurzamer en dus MVO-proof.

> Meer redenen om voor de fiets te kiezen.

Aan de slag

Je kunt gebruikmaken van diverse mogelijkheden. Zo geldt er vanaf 1 januari 2020 een nieuwe fietsregeling, die jou als werkgever op weg helpt. Om 10% meer fietsers te bereiken, kun je denken aan (nieuwe) fiscaal aantrekkelijke regelingen voor jou en je medewerkers, voorzieningen die fietsgebruik stimuleren, medewerkers motiveren met de Kies de fiets!-communicatietoolkit of (bestaande landelijke) acties en tips en campagnes van werkgeversnetwerken in jouw regio. In de Cleantech Regio ben je bij Slim en Schoon Reizen aan het juiste adres.

Meld je nu aan!

Ga jij de uitdaging aan om in 2020 10% meer mensen op de fiets te krijgen? Ik meld me aan >>

Je ontvangt een gratis communicatie-toolkit van Kies de fiets, een Fietsscan die je laat zien wat de fietspotentie en mogelijkheden in jouw organisatie zijn én je kunt meedingen naar de Fiets-award die begin 2021 wordt uitgereikt. 

Inspiratie

Laat je ook vooral inspireren door de ervaringen van de 15 fietsambassadeurs: grote en kleinere organisaties uit verschillende sectoren en verspreid over Nederland zoals bijvoorbeeld Schiphol en de Efteling, maar ook zorgorganisatie Vierstroom of ingenieursbureau Wiertsema & Partners.

> Lees inspirerende interviews met fietsambassadeurs.