Op de landelijke Fiets naar je Werk Dag, donderdag 23 mei, tekende ook gemeente Epe voor slimmere en schonere mobiliteit. De gemeente sluit zich daarmee aan bij het Netwerk Schone Mobiliteit en wil met concrete maatregelen de duurzaamheidsambitie van de Cleantech Regio ondersteunen.

Duurzame bijdrage

Epe heeft onlangs haar oude dienstauto’s omgewisseld voor elektrische (lease)auto’s. Een vervolg op de Fiets naar je werk dag is het onder de loep nemen van het mobiliteitsgedrag van werknemers via de mobiliteitsscan en het inzetten van uitprobeeracties met de e-bike. Daarnaast stimuleert de gemeente het MKB om gebruik te maken van de Mobiliteitskaart Cleantech Regio.

Op deze kaart staan tien maatregelen waarmee een bedrijf concrete stappen kan zetten richting slimme en schone mobiliteit. Denk aan het installeren van een elektrische laadpaal, het aanschaffen van NS Business Cards of het organiseren van een fiets-naar-je-werk-dag. Een bedrijf kan voor maximaal vijf van deze maatregelen, en een zelfverzonnen bonusmaatregel, een financiële tegemoetkoming aanvragen.