Een week lang gratis een snelle e-bike proberen voor je woon-werkverkeer, dat zag Elmar (28) uit Lochem wel zitten. Hij was één van de ruim 75 deelnemers van onze ‘highspeedbike probeeractie’, die tot begin dit jaar liep. Samen met Elmar kijken we terug op een geslaagde actie. Elmar: “Ik kwam lekker fris aan op het werk!”

Elmar, werkzaam in de IT als integratiespecialist, fietste een week lang op de speed pedelec vanuit zijn woonplaats Lochem naar Aalten. Die rit is zo’n 34 kilometer. Te ver op een ‘gewone’ e-bike, maar op de Stromer ST1X was dat volgens hem goed te doen. “Het beviel heel erg goed. Ik kwam telkens lekker fris aan op het werk. Daar hebben we de mogelijkheid om even te douchen en om te kleden, maar dat is op de speed pedelec niet nodig.”

Extra reistijd is prima compromis

“Qua reistijd viel het me alles mee. Van deur tot deur ben ik met de speed pedelec maar 10 tot 15 minuten langer onderweg. Dat vind ik vanwege alle andere voordelen een prima compromis. Tegelijkertijd is het voor mij geen vervanger van de auto, die doe ik niet zomaar de deur uit. Maar op dagen met mooi weer, zou ik zeker vaker met de fiets naar het werk willen gaan. Je hebt er op zo’n dag toch bijna 2 uur aan beweging bij, lekker sportief dus!”

Voordelen vasthouden

“Op deze afstand heb je echt wel baat bij de zwaarste ondersteuning. Daarom ging mijn interesse ook uit naar specifiek deze fiets, de Stromer, die ook een forse accucapaciteit heeft.” Elmar overweegt om zelf een exemplaar aan te schaffen die hij kan gebruiken naast zijn auto. “Maar de prijs van een splinternieuwe speed pedelec gaat richting die van een leuke tweedehands auto. Daarom kijk ik of tweedehands een optie is. De voordelen van het fietsen zou ik graag op de één of andere manier willen doorzetten, ook na de probeeractie.”