De supermarkt is gespecialiseerd in 100% biologische levensmiddelen. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de speciaalzaak. Voor Ekoplaza dus een belangrijke reden om te zoeken naar een duurzamere manier voor de bezorging van hun boodschappen.

De keuze om over te stappen op de fietskoerier was dan ook snel gemaakt in maart 2018, tijdens de fietskoerieractie van de Cleantech Regio. Fietskoerier Deventer bezorgt nu al een half jaar met groot succes alle boodschappen voor de Ekoplaza in Deventer.

Ekoplaza bezorgde de boodschappen tot afgelopen voorjaar met een eigen diesel stationwagen. “Dit kostte veel tijd en paste niet bij het duurzame karakter van de supermarkt”, vertelt mede-eigenaar Ben Kooiker. “De fietskoerieractie van de Cleantech Regio kwam dan ook als geroepen. Tegenwoordig komt een fietskoerier van fietskoerier Deventer onze boodschappen ophalen. Vervolgens worden de bestellingen per fiets bezorgd bij alle klanten van Ekoplaza. Duurzaam én milieuvriendelijk; zo zien wij het graag.”

 

“De fietskoerier is duurzaam en bespaart me tijd”

 

Ben Kooiker wil ondernemers in de regio aanraden om hun bezorgingen duurzamer, milieuvriendelijker en rendabeler te maken. “We hebben immers allemaal baat bij een schonere, bereikbare binnenstad.” 

Meer over de nieuwe fietskoerieractie van de Cleantech Regio lees je hier.