De eerste ondernemer is al overgestapt: Stichting de Koepel rijdt voortaan in een elektrische bestelbus. De stichting deed mee aan de logistieke probeeracties van de Cleantech Regio. Welke ondernemer volgt en wil een week lang gratis gebruikmaken van een vrachtfiets of e-bestelauto? Een unieke kans voor ondernemers om hun logistiek slimmer en duurzamer anders in te richten!

Stichting de Koepel nam de gloednieuwe elektrische bestelbus in ontvangst tijdens het Cleantech Regio festival in Deventer. Bergbeklimmer Wilco van Rooijen en de voorzitter van het dagelijks bestuur Cleantech Regio, Jos Penninx, overhandigden de sleutels aan Tom Spijker en Ismar Maglajlic. Hun stichting start op 1 oktober met het team ‘Voorst Actief on Tour’. Dit team organiseert gratis sport- en beweegactiviteiten voor basisschoolkinderen, na schooltijd. Om het buitensportmateriaal te vervoeren, zetten Tom en Ismar de 100% elektrische Nissan e-NV200 in. Met hun e-bestelbus stoten zij geen CO2 uit en dragen zo bij aan een schonere omgeving. De Nissan is een van de modellen die aangeboden worden tijdens de e-bestelbusactie van de Cleantech Regio.

Gratis proberen en voordelig overstappen

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden voor een van de drie logistieke acties van de Cleantech Regio: vrachtfietsactie, fietskoerieractie en e-bestelbusactie. Zij kunnen een week lang gratis een vrachtfiets of elektrische bestelbus tot hun beschikking krijgen. Bevalt het? Dan kan de ondernemer een financiële tegemoetkoming krijgen die kan oplopen tot wel € 4.000, afhankelijk van het type vervoermiddel. Ook voor het overstappen op een fietskoeriersdienst ontvangen ondernemers een tegemoetkoming. Een mooie kans voor ondernemers om hun leveringen op een snelle en duurzame manier te organiseren. Ook aan de actie meedoen of meer informatie lezen? Lees hier verder.

Goedkoop, snel én schoon

Een week lang gratis een duurzaam alternatief proberen was dit voorjaar al voor 10 ondernemers reden genoeg om over te stappen op een vrachtfiets of fietskoerier. Peter Reurink van Sparerib Express Deventer: “Voorheen deden we onze leveringen met de auto. Nu gebruiken we de vrachtfiets voor ritten tot 5 kilometer, zo’n 10 keer per dag. Dat is niet alleen financieel voordelig, maar vaak zelfs sneller én een stuk schoner.  Met de vrachtfiets laten we zien dat ook wij duurzaam zijn.”

Samen houden we de regio schoon

Met de drie verschillende logistieke probeeracties stimuleert de Cleantech Regio ondernemers om een duurzaam alternatief te kiezen voor hun logistiek. Op die manier houden we samen de regio schoon.

Meer informatie over de logistieke acties lees je hier.