Bijeenkomst gemist? Lees hieronder hoe je de vitaliteit van je bedrijf vergroot.

Zitten, een ongezonde duursport?
Op een gemiddelde werkdag zit je zo’n 7 uur. Wist je dat je daarmee de kans op vroegtijdig overlijden tot wel 40% vergroot?! Erik de Winter, adjunct-directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), vertelde hoe je jezelf en je medewerkers in beweging brengt.

  1. Kies voor kantoormeubilair dat werken én bewegen combineert. Denk aan een hoog bureau met een fiets als stoel of met een loopband. Deze werkplekken zijn dan ter afwisseling te gebruiken. Of een hoog-laag bureau waaraan mensen afwisselend staand en zittend kunnen werken.
  2. Introduceer staand vergaderen. Niet alleen goed voor het lichaam, maar ook nog eens productief. Staand vergaderen gaat namelijk 34% sneller, mét behoud van kwaliteit en besluitvorming.
  3. Breng bewegen onder de aandacht. Bijvoorbeeld met tips van de week als: loop naar een collega in plaats van te mailen; zet prullenbak en papierbak een paar meter van het bureau af. Kleine hints kunnen hierin al een groot verschil maken. Bijvoorbeeld voetstap-stickers naar de trap om mensen te stimuleren die te pakken in plaats van de lift.

Voor een structurele gedragsverandering zijn drie aspecten van belang: bewustwording, coaching en faciliteiten. Erik de Winter inspireerde de aanwezige werkgevers hoe ze dit succesvol in hun eigen organisatie aanpakken. Meer weten? Bekijk de presentatie. Of neem contact op met zijn collega: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vitaliteit in lijf & bedrijf
De workshop van Fiannne Stroeken (Vitalavie) en Serge Beek (Trappen naar je baas) haakte naadloos aan bij die van Erik de Winter. Ook zij gaven tips om de vitaliteit van de organisatie te bevorderen. Denk aan tips als:

1. Bepaal het gemeenschappelijk doel (kies een positief logo en slogan, sluit aan op bestaand beleid)
2. Creëer draagvlak en gebruik ambassadeurs (een paar enthousiaste medewerkers maken het verschil)
3. Sluit aan op de behoeften van de medewerkers (een vitaliteitsscan is een hulpmiddel)
4. Start met bewustwording en stel doelen per persoon (voer een 0- en 1-meting uit)
5. Maak het leuk! (bijvoorbeeld in de vorm van een competitie. De fun-factor maakt het aantrekkelijker om blijvend gebruik te maken van de beweegmogelijkheden)
6. De leidinggevende is sleutel tot succes (aandacht doet wonderen)

Wat levert een vitaliteitsbeleid op?

  • Het ziekteverzuim daalt, tot 15% besparing per jaar
  • De productiviteit stijgt met 30%
  • Eigen verantwoordelijkheid, samenwerking en trots nemen toe
  • Energie gaat stromen

Ook kwam aan bod wat mogelijke weerstanden en valkuilen binnen de organisatie zijn en hoe je bijvoorbeeld medewerkers toch enthousiast kunt krijgen.
Zelf de vitaliteit van je organisatie vergroten? Fianne Stroeken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Serge Beek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) geven je graag advies. Bekijk hier de presentatie.

Doen!
De bijeenkomst stond ook in het teken van doen. Deelnemers probeerden zelf de bureaufiets uit. En omdat een vitale organisatie bij jezelf begint, ontkwam niemand aan de weegschaal van Vitalavie om te meten: hoe gezond ben jij? De deelnemers vulden bovendien een vitaliteitstest in en stelden hun eigen beweegdoelen. Ze kregen daarbij de tip met andere mensen over hun doelen te praten. Want als je erover praat en binnen 72 uur actie onderneemt, is de kans groot dat je je doel gaat behalen.