Wilt u ook graag kosten besparen op mobiliteit? Bent u duurzaam ondernemer? Ga de strijd aan met andere bedrijven uit de Cleantech Regio en doe mee aan de mobiliteitsbattle!

 

Na het succes van 2015 en 2016 in andere regio's organiseert Zienergie nu samen met Slim Reizen Stedendriehoek de eerste mobiliteitsbattle in de Cleantech Regio. Doet u mee? Bedrijven en instellingen uit onze regio gaan gedurende vier maanden de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk brandstof te besparen en de spits te mijden. Deelnemers kunnen punten verdienen door minder hard op te trekken en te remmen en door buiten de spits te reizen of de auto helemaal te laten staan. De organisatie die in vier maanden de beste score behaalt, wint de mobiliteitsbattle!

“Ons brandstofverbruik liep echt terug!” - Deelnemer adviesbureau Thorbecke

Hoe gaat het in zijn werk?
Deelnemers krijgen een Ecobox in hun auto geïnstalleerd, die het rijgedrag en spits rijden registreert. Via een online omgeving hebben de deelnemers inzicht in hun rijgedrag. Ook krijgen deelnemers periodieke rapportages met tussenstanden, analyses en tips om nog beter te scoren.

Wat kunt u verwachten?

Opstellen reisprofiel
Het reisgedrag van de deelnemers wordt in kaart gebracht.

Startbijeenkomst op locatie
Er wordt tekst en uitleg gegeven over de battle aan de deelnemende medewerkers en de Ecoboxen worden geïnstalleerd.

Periodieke rapportage
Elke week krijgen de deelnemers een overzicht van de onderlinge rijgedragscores. Maandelijks ontvangt u een  rapportage over uw score met tips om uw score verder te verbeteren en wordt de periodewinnaar bekend gemaakt.

Slotbijeenkomst
De winnende organisatie wordt bekendgemaakt.

Tijdspad
We starten direct na de zomer van 2017 met de mobiliteitsbattle, die 4 maanden duurt.

Meedoen?
Door een bijdrage van Slim Reizen Stedendriehoek is het inschrijfgeld beperkt tot € 3.000 per bedrijf met 10 deelnemers.

Meer informatie?
Neem contact met ons op via:

  • Oscar Roelofs, mobiliteitsregisseur Slim Reizen Stedendriehoek, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-52442112, of met
  • Zienergie, 038 - 853 13 95 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Resultaten eerdere edities
Organisaties in andere regio's boekten in eerdere edities van de mobiliteitsbattle mooie resultaten:

  • Kostenbesparing: €7.250 met 62 deelnemers in zes maanden
  • Positieve PR in de regio: meerdere artikelen in regionale media
  • Aangepast rijgedrag: rustiger en veiliger reizen met minder schade en slijtage
  • Duurzame profilering: 9,4% reductie van CO2-emissies
  • Gemotiveerde werknemers: positieve competitie tussen collega’s en bedrijven