De fietswereld verandert in hoog tempo. In de Cleantech Regio werken we daarom continue aan vlotte en veilige fietsroutes waar je nu én in de toekomst lekker door kunt fietsen.

Zonder oponthoud van A naar B. Dat kan op een zogenaamde snelfietsroute. Bekijk hieronder het filmpje en zie waarom Cleantech Regio zich hard maakt voor goede fietsroutes. 

Voor iedere fietser

Mensen denken bij een ‘snelfietsroute’ aan drukte en snelheid, zoals bij een verkeersweg. Maar het gaat vooral om een ‘doorfietsroute’. De verbetering van fietsroutes is voor iedereen. Voor alle inwoners, scholieren, forensen, (dag)toeristen, sporters, mensen die op de fiets een boodschap halen in een dorp of winkelcentrum in de buurt. De bereikbaarheid van woningen en bedrijven blijft belangrijk. Net als de uitlaatroutes voor honden of klompenpaden. En de in- en uitritten en de toegangswegen worden zelfs veiliger.

Meedenken tijdens inloopavonden 

Deze week presenteert Cleantech Regio de schetsontwerpen voor de F50 tijdens 2 inloopbijeenkomsten. Woon je in de omgeving van Apeldoorn, Wenum-Wiessel, Vaessen, Emst of Epe? Kom dan vanavond tussen 17.00 en 20.00 uur naar ‘Gewoon gastvrij’ in Wenum of op 11 maart van 17.00 tot 20.00 uur uur naar de 'De Hezebrink’ in Emst. Tijdens beide inloopavonden zijn specialisten zijn aanwezig om toelichting te geven en alle vragen te beantwoorden. In de ruimte staan ook tafels waarmee de kaarten digitaal bekeken kunnen worden. Natuurlijk hangen er ook papieren tekeningen. Bezoekers kunnen op de avond ook via de unieke ‘Denk mee’ hun aandachtspunten achterlaten. Je aandachtspunten achterlaten kan óók online. Reageren kan tot 29 maart via vlotveiligfietsen.