Ook in 2023 kan jouw organisatie gebruikmaken van subsidies en fiscale regelingen om je wagenpark te verduurzamen. Welke subsidies en fiscale regelingen zijn er? En welke voorwaarden hebben ze? Hier vind je het volledige overzicht. 

 
AanZET voor elektrische vrachtwagens

Vanaf 4 april 2023 kun je weer subsidie aanvragen voor de aanschaf of financial-lease van een e-truck. Met deze subsidie AanZET krijg je tot 60% voordeel (subsidie en belastingvoordeel) op de meerkosten van een e-truck. Lees meer over AanZET


SSEB voor Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel

Ook voor het kopen of leasen van nieuwe emissieloze bouw- machines kunnen bouwbedrijven subsidie aanvragen. Met de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) ontvang je per nieuwe emissieloze bouwmachine maximaal 40% (voor midden- en kleinbedrijf maximaal 50%) van de meerkosten ten opzichte van een bouwmachine met verbrandingsmotor. Je kunt de subsidie vanaf 9 mei aanvragen. Lees meer over SSEB.

SEBA voor e-bestelwagens

Wil je als ondernemer een nieuwe, uitstootvrije bestel- auto kopen of financial-leasen? Vraag dan subsidie aan uit de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). De subsidie bedraagt 10 tot 12% van de verkoopprijs en geldt voor de voertuigcategorie N1 of N2. Lees meer over SEBA.

MIA en Vamil voor milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) is geen subsidie, maar een financieel voordeel. Ondernemers die fiscaal voordelig willen investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, zoals e-trucks, kunnen gebruikmaken van de MIA. Deze investeringsaftrek kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Lees meer over de MIA en Vamil.

 

Wil je meer doen op het gebied van zero emissie of duurzame mobiliteit?

Wil je meer doen op het gebied van duurzame logistiek maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem gerust contact op met logistiek makelaar van Freek Boele.