Onder de hashtag #hoecleanreisjij? verleidt Cleantech Regio bedrijven om zelf stappen te maken met duurzame mobiliteit. Bedrijven kunnen slim gebruik maken van het aanbod uit de inspiratiebox die Cleantech Regio recent zélf bij bedrijven langs bracht. Het programma Slim en Schoon Reizen ging met cargobike en e-bike langs bedrijven in Heerde en Zutphen en met de elektrische auto in Apeldoorn-Zuid om ondernemers te inspireren en stimuleren richting schone mobiliteit.

Bedrijf na bedrijf ontving mobiliteitsregisseur Oscar Roelofs en projectleider duurzame mobiliteit Elske van de Fliert met open armen. Uit hun bezoeken werd duidelijk dat bedrijven best bereid zijn slimmer en schoner te reizen en zo te werken aan hun duurzaamheids- en vitaliteitsambities. Maar soms zoeken zij nog naar de juiste stappen om hun medewerkers in beweging te krijgen.

Het aanbod uit de inspiratiebox #hoecleanreisjij? ondersteunt bij het realiseren van die ambities. Zo bevat de box de Mobiliteitskaart. Daarmee kunnen bedrijven kiezen uit 10 concrete maatregelen die hen verder op weg brengt naar schone mobiliteit. Ook krijgen bedrijven informatie over de nieuwe fietsregeling die vanaf 2020 geldt en werden zij verrast met leuke, duurzame gadgets op het gebied van schoon reizen.

Inspirerende gesprekken

Op maandag 23 september was het de beurt aan bedrijventerrein De Mars in Zutphen, waar onder andere productiebedrijf Terlet en elektrotechnische groothandel Koninklijke Oosterberg werden bezocht. “Naast de leuke verrassing van de box, gaf ook het inspirerende gesprek met Elske en Oscar ons concrete handvatten om zelf verder aan de slag te gaan met duurzame mobiliteit, gaf Erik Spijkerman, directeur marketing bij Koninklijke Oosterberg, naderhand aan.

In Heerde zijn zo onder meer Koninklijke Van der Most BV, Veldhuis Advies en NXPD en in Apeldoorn werden onder meer Futurum Shop, Loparex, AFP, Avantes en Owens verrast. Heb je de verrassingsbox gemist en heb je ook plannen om te verduurzamen op mobiliteit? Neem dan contact op met Oscar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).