Goed voorbeeld doet volgen, zo bleek maar weer tijdens de afsluiting van de Green Week Apeldoorn. Hier kregen diverse ondernemers de sleutel van hun nieuwe, duurzame vervoermiddel uitgereikt. Bloemsierkunst Flierman besloot om het goede voorbeeld van zijn collega-ondernemers te volgen. Hans Tiebot stapte ter plekke over op een e-bestelbus.

Samen met zijn echtgenote maakt Hans Tiebot iedere dag weer mensen in de regio Deventer blij met de mooiste boeketten, bloemwerken en planten. In 2017 ontving Bloemsierkunst Flierman het zilveren certificaat Barometer Duurzame Bloemist voor zijn duurzame manier van ondernemen. “We kijken naar de kleine dingen die een verschil maken, zoals het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, lampen en energie. Maar onze bloemen bezorgden we nog met een bestelauto. Dat past hier niet meer bij. We wilden de bestelauto in 2019 vervangen. Logisch dus om te kijken naar een elektrische variant”.

“Overstappen naar een e-bestelbus is eigenlijk heel logisch”

 

Echt besparen

Door over te stappen op een e-bestelbus, bespaart Bloemsierkunst Flierman 2,18 ton aan CO2-uitstoot per jaar. Zo zie je dat je als kleine ondernemer wel degelijk bij kunt dragen aan een schonere omgeving. Eigenaar Hans Tiebot roept ondernemers dan ook op om na te denken over de voordelen van de e-bestelbus. “Als je alles doorrekent en subsidies en belastingvoordeel meerekent, dan blijkt dat een elektrische auto onderaan de streep niet eens duurder is!”

Bloemsierkunst Flierman koos voor de Nissan e-NV200, een van de mogelijkheden van de logistieke acties in de Cleantech Regio. Welk duurzaam vervoermiddel kies jij?