Apeldoorn stond tijdens de Green Week een week lang in het teken van duurzaamheid. Een mooi moment om over te stappen op een duurzaam vervoermiddel, vonden vier Apeldoornse ondernemers. Zij ontvingen op zaterdag 13 oktober de sleutels van wethouder Mark Sandmann tijdens de feestelijke afsluiting van de Green Week.

De uitreiking van 2 elektrische bestelbussen, e-vrachtfiets en een CO2-certificaat van een fietskoerier vond plaats in de binnenstad van Apeldoorn, midden op het Caterplein. Wethouder Mark Sandmann overhandigde vol trots de sleutels aan de ondernemers uit zijn gemeente. “Het doet me goed om te zien dat onze ondernemers bij willen dragen aan een schonere stad en een gezonder milieu”, sprak Sandmann na de overhandiging. Hella Soethof, centrummanager van Apeldoorn, initiatiefnemer van de Green Week heette de ondernemers welkom in de binnenstad. “Samen maken we Apeldoorn groener en duurzamer, Centrummanagement Apeldoorn zet zich niet alleen deze maand maar ook op de lange termijn in om nog meer ondernemers over te laten stappen op een duurzaam vervoersmiddel.”  

Passende oplossingen

‘Overstappers’ Circulus Berkel, Sparerib Express Apeldoorn, Gelre Apotheek en Autoverhuur Bultman nemen alle deel aan de logistiekacties van de Cleantech Regio. Tijdens de logistieke acties krijgen ondernemers in de regio de kans om gratis duurzame vervoermiddelen te testen en deze extra voordelig aan te schaffen of leasen. Elk van de vier ondernemers koos het vervoermiddel dat het beste bij het bedrijf past. Vanaf nu rijdt Circulus Berkel rond in een gloednieuwe elektrische Renault Kangoo ZE, brengt Sparerib Express Apeldoorn maaltijden rond met een elektrische vrachtfiets van Ebike4Delivery en bezorgt fietskoerier Apeldoorn alle bestellingen voor Gelre Apotheek. Autoverhuur Bultman maakt eerst gebruik van de gratis probeerweek en is komende week op weg met een elektrische StreetScooter.

Goed voorbeeld geven

Als kers op de taart besloot de leverancier van de boeketten die de ondernemers ontvingen, Bloemsierkunst Flierman, ter plaatse om het goede voorbeeld van de ondernemers te volgen. De bloemist vond duurzaam ondernemen al heel belangrijk en gaat binnenkort week lang de Nissan e-NV200 bestelbus uitproberen. De bloemen van Flierman worden straks dus op een duurzame manier bezorgd!