Op 25 maart 2018 hebben drie Nederlanders in 24 uur tijd 2.888 kilometer afgelegd met een waterstofauto. Hiermee verbraken zij zowel het wereldrecord waterstof elektrisch rijden als het wereldrecord (batterij) elektrisch rijden.
2.888 km met waterstofauto in 24 uur!

Op 25 maart 2018 hebben drie Nederlanders in 24 uur tijd 2.888 kilometer afgelegd met een waterstofauto. Hiermee verbraken zij zowel het wereldrecord waterstof elektrisch rijden als het wereldrecord (batterij) elektrisch rijden. De trip begon bij Tank & Rast Fürholzen-West in München en vervolgde langs de vulpunten Vliegveld München, Pentling, Ingolstadt en Ulm.

Netwerk van waterstofstations

De rit was zo gepland dat er rekening werd gehouden met de verkeersdrukte en het netwerk van vulpunten. In Duitsland zijn er al 40 waterstofstations. Met de app H2.LIVE, een app die inzicht geeft in laadpunten en routeplanning voor waterstofrijders, konden de mannen het netwerk in Duitsland optimaal benutten. In Nederland zijn er momenteel nog maar 3 waterstofstations. De overheid heeft wel aangekondigd dat ze 7 nieuwe waterstofstations wil laten openen.

Aandacht voor waterstof

Met dit wereldrecord willen de mannen van WaterstofWerkt.nl en E-xpeditie.nl aandacht vragen voor de mogelijkheden van waterstof als emissieloze brandstof voor personenauto’s. De expeditie maakte een symbolische start bij Van der Linden Groep uit Waddinxveen, omdat een transitie pas op gang komt als organisaties ook waterstofauto’s aanschaffen. De Van der Linden Groep is een koploper die de mogelijkheden van waterstof als brandstof goed in beeld heeft. Zij investeerde drie jaar geleden al in een waterstofauto. De Van der Linden Groep was tevens sponsor van de Waterstof Challenge: zij stelde de Hyundai iX35 FCEV beschikbaar waarmee de rit werd gemaakt.