Test gratis een elektrische vrachtfiets en krijg tot €2500 cadeau bij aanschaf of lease

Ondernemers, opgelet! Vervoer je (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad? De vrachtfietsactie van de Cleantech Regio is wegens succes verlengd. Als ondernemer mag je nu een week lang gratis een elektrische vrachtfiets uitproberen, dé slimme krachtpatser voor transport. Je ontvangt bovendien een bijdrage tot €2500 als je de vrachtfiets vervolgens aanschaft of leaset. 

Waarom een vrachtfiets?

Een vrachtfiets heeft veel voordelen. Zeker voor het gebruik in de binnenstad is het een goed alternatief voor auto’s en bestelbusjes. Wist je bijvoorbeeld dat:

 • Een vrachtfiets in de binnenstad minstens net zo snel ter plekke is als een bestelwagen?
 • Je met een vrachtfiets op plaatsen kunt komen waar je met de auto niet eens kunt komen?
 • De vrachtfiets milieuvriendelijker én goedkoper in gebruik is?
 • Een vrachtfiets ook geschikt is voor het vervoer van een groot deel van de goederen die in en uit de stad worden gebracht?
 • Geen last heeft van venstertijden?

Hoe werkt het?

Ben je geïnteresseerd? Dan kun je onderaan de pagina het aanmeldformulier invullen. Wij nemen dan contact met je op om jouw testweek vast te leggen. Na de testweek zal een van de leveranciers je een aanbod doen. Wanneer je besluit om een vrachtfiets aan te schaffen of te leasen, dan kun je het formulier voor een bijdrage in de kosten invullen. Dit formulier stuur je samen met de factuur op naar onze logistiek makelaar. Je krijgt vervolgens een bevestiging en je ontvangt voor de vrachtfiets een bijdrage tot max €2500. Heb je geen behoefte aan een testweek en wil je de fiets meteen aanschaffen? Geen probleem. Dan download je direct dit formulier en stuur je deze op. 

Welke modellen kan ik kiezen?

 

Urban Arrow Cargo L of XL 

Deze elektrische bakfiets is ideaal voor de bezorging van pakketjes en andere boodschappen. De Arrow Cargo L is uitgerust met een goede motor die het fietsen gemakkelijk maakt. De Arrow Cargo XL biedt 20cm extra laadruimte voor de grotere leveringen.

Ebike4delivery

Deze elektrische vrachtfiets is geschikt voor de kleinere goederen. Je vervoert de bestellingen gemakkelijk in de box voor- of achterop de fiets.

Enviado Solid E

De Enviado Solid E biedt de mogelijkheid om maaltijden en kleine pakketjes achterop de fiets te vervoeren. Ideaal voor kleinere boodschappen en geschikt voor zowel de korte als langere afstanden.

Goed om te weten

 • De vrachtfietsactie loopt De fietskoerieractie loopt vanaf 20 september 2018. Op is op.

 • De bijdrage in de aanschafkosten bedraagt maximaal 50% van de kosten van fiets (ex BTW) en maximaal €2500 per onderneming. Meerdere aanvragen per onderneming zijn niet mogelijk.

 • De ondernemer dient de vrachtfiets in te zetten ter vervanging van ritten met een vracht-/bestelauto op fossiele brandstoffen of in verband met de groei van de bezorging.

 • De helft van ons totale budget is gereserveerd voor bedrijven die de overstap van auto naar vrachtfiets maken en de andere helft voor bedrijven die een uitbreiding van hun bezorging wensen.

 • Door middel van ritregistratie toon je de reductie van het aantal autokilometers aan. Dit gebeurt gedurende vier weken, verspreid over een periode van zes maanden.

 • Bij deelname lever je een bijdrage aan promotie van de vrachtfietsactie van de Cleantech Regio. Uiteraard mag je zelf ook gebruik maken van deze middelen.

Aanbieders

Urban Arrow

Urban Arrow is gestart in 2009 en heeft als doel de stad stiller te maken en te vergroenen met elektrische transportfietsen. Wij maken aantrekkelijke, hoogwaardige transportfietsen die dankzij de nieuwste technologie en modernste materialen zich razendsnel door de stad kunnen bewegen en er ook nog eens mooi uit zien. Daarmee willen we het gebruik van scooters en auto’s sterk terugbrengen. www.urbanarrow.com

Profile Riesewijk

'De fietsspecialist', daar mag u meer van verwachten. Profile Riesewijk beschikt over een professionele werkplaats waar onze mensen alle soorten fietsen repareren. Naast een showroom vol met de nieuwste fietsen verkopen wij ook tweedehands fietsen voor scherpe prijzen. En dit allemaal met de beste service! Profile Riesewijk levert de Urban Arrow voor de vrachtfietsactie. www.profileriesewijk.nl 

Biketotaal Apeldoorn

Bike Totaal is dé succesformule van zelfstandige fietsenwinkels in Nederland. Bij de Bike Totaal fietsenwinkels staan vakmanschap en service voorop. Je kunt hier terecht voor een fietsverzekering, fietsreparatie, leenfiets, fiets inruilen, service & onderhoudspakket, haal- en brengservice, fietslease/betalen in termijnen. Biketotaal Apeldoorn levert de Urban Arrow voor de vrachtfietsactie. www.biketotaal.nl/apeldoorn

Fietsen van Stenis

In het centrum van Warnsveld, vlakbij Zutphen vind je Fietsen van Stenis. Goed advies en kennis van zaken, daar staan we voor. Een goede fiets is essentieel om de vele voordelen en het plezier van fietsen optimaal te ervaren. Daarom nemen we in onze fietsenwinkel bij Zutphen de tijd om samen met u de fiets te vinden die perfect bij u past. Fietsen van Stenis levert de Urban Arrow Cargo voor de vrachtfietsactie.www.fietsenvanstenis.nl/elektrische-bakfiets

Ebike4Delivery

Ebike4Delivery bestaat al 16 jaar. De e-bikes worden continu verbeterd met de nieuwste technieken en bieden een kostenbesparende, duurzame en innovatieve oplossing voor bezorging van maaltijden, pizza’s en pakketten. Ebike4Delivery levert de gelijknamige fiets voor de vrachtfietsactie. www.ebike4delivery.com

Cyclefix

Cyclefix is specialist op het gebied van e-bikes voor bezorgen en levert daarvoor maatwerkoplossingen. We zien het als onze taak om bezorgen makkelijker, veiliger en duurzamer te maken. Wij nemen graag de verantwoordelijkheid voor de technische staat van je fietsen. Cyclyefix levert de Enviado Solid E voor de vrachtfietsactie. www.cyclefix.nl

Meld je nu aan!

De vrachtfietsactie loopt De fietskoerieractie loopt vanaf 20 september 2018. Wees er snel bij, want op is op. Om deze fiets een week vrijblijvend te kunnen proberen hebben we wel wat gegevens van je nodig. Meld je dus nu aan via het onderstaande aanmeldformulier. Het formulier voor een bijdrage in de aanschafkosten download je hier.

Aanmelden vrachtfietsactie

Invalid Input


Wil je op de hoogte blijven van onze acties en andere slimme ontwikkelingen in duurzame mobiliteit? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen, neem dan contact op met de logistiek makelaar van de Cleantech Regio: Freek Boele, tel. 06 1943 7335, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.