Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

#Hoecleanreisjij?

#Hoecleanreisjij?

#Hoecleanreisjij?

#Hoecleanreisjij?

#Hoecleanreisjij?

#Hoecleanreisjij?

Best Practices Logistiek

‘Beryl’s Fish & Chips & Veggies’ brengt bestellingen duurzaam en snel met eigen vrachtfiets

Een vrachtfiets was voor Beryl’s Fish & Chips & Veggies dé oplossing om producten slim, duurzaam en zo snel mogelijk bij de klant thuis te krijgen. De jonge onderneming kreeg daarbij financiële ondersteuning van provincie Overijssel. Eigenaresse Beryl Kostverloren vertelt over de overweging om voor duurzaam vervoer te kiezen. En over de opgave die er nog ligt om écht stappen te maken naar een schone Deventer binnenstad.

‘Aan een schone, emissievrije binnenstad kan iedereen een steentje bijdragen’

Gemeente Deventer streeft naar een emissievrije binnenstad in 2030. De stad, haar inwoners en de lokale ondernemers staan daardoor voor een flinke uitdaging, want: hoe krijgen we dat voor elkaar? “Iedereen kan zijn steentje bijdragen”, vindt Deventer onderneemster Sjoukje Bouwman.

Haal alles uit Low car diet 2019!

Deze maand is de strijd losgebarsten. 2.500 medewerkers van verschillende bedrijven proberen voor de tiende keer zo duurzaam mogelijk te reizen tijdens het Low Car Diet. Door de brandstofauto te laten staan, krijgen je medewerkers meer beweging, tijdswinst, bespaar je op hun reiskosten en stoot je minder CO2 uit. Vorig jaar bespaarden de deelnemers samen 63,1 ton CO2. Dit jaar is het doel om 100 ton CO2 te besparen. Onmogelijk? Niet met deze tien tips! 

Fysio Fiets zorgt aan huis

Fysiotherapeut Bart Wijnands ging de uitdaging aan en besloot zijn materialen voortaan mee te nemen in een vrachtfiets. Hier hebben wij met plezier aan meegewerkt! Hiermee volgt hij andere bedrijven in Deventer, zoals Ekoplaza, die al vaker hun logistiek hebben geregeld via een vrachtfiets.

Zutphense fietskoeriers krijgen nieuwe aanhanger

Gemeente Zutphen zet in op een schone binnenstad. Op maandag 6 mei overhandigde wethouder Harry Matser in dat kader een nieuwe aanhanger uit aan de fietskoeriers van Zutphen, bij hun klant Bedshop De Duif.

Ondernemers kiezen voor schoon vervoer, regio ondersteunt de overstap

Diverse bedrijven werken hard aan het slimmer en schoner maken van mobiliteit. Dat gebeurt onder meer in Deventer. Nog eens drie ondernemers uit de Overijsselse Hanzestad stappen over op duurzame vervoersmiddelen. Daarmee komt de teller op vijftien ‘overstappers’ in de gehele Cleantech Regio. Wethouder Frits Rorink, tevens portefeuillehouder Mobiliteit van de regio, reikte op vrijdag 14 december de drie vervoersmiddelen uit aan de Deventer ondernemers.

Rekenhulp van ervarings-deskundige: wat kost een e-bestelbus nou uiteindelijk?

Duurzaam ondernemer is voor Hans Tiebot, eigenaar van Bloemsierkunst Flierman, een belangrijk onderwerp. Zijn bloemenzaak ontving dan ook in 2017 het zilveren certificaat Barometer Duurzame Bloemist. Het was een logische keuze voor Tiebot om over te stappen op een e-bestelbus, maar hij wilde eerst weten wat dat nou eigenlijk kost. En wat bleek? De elektrische bestelbus is onderaan de streep niet eens duurder. Als ervaringsdeskundige deelt hij zijn tips voor collega-ondernemers.

Bloemsierkunst Flierman geïnspireerd door collega-ondernemers

Goed voorbeeld doet volgen, zo bleek maar weer tijdens de afsluiting van de Green Week Apeldoorn. Hier kregen diverse ondernemers de sleutel van hun nieuwe, duurzame vervoermiddel uitgereikt. Bloemsierkunst Flierman besloot om het goede voorbeeld van zijn collega-ondernemers te volgen. Hans Tiebot stapte ter plekke over op een e-bestelbus.

Valk Vers kiest een duurzame weg van plant naar bord

“De vrachtfiets is ideaal voor overdag. We kunnen de bestelbus veel vaker laten staan.”
Valk Vers stapte tijdens de vrachtfietsactie van de Cleantech Regio over op het duurzame vervoermiddel. De maaltijdleverancier bezorgde voorheen alle maaltijden met een bestelbusje. Nu gebruiken zij deze alleen nog ’s avonds voor de langere afstanden.

Apeldoornse ondernemers stappen over op duurzaam vervoer

Apeldoorn stond tijdens de Green Week een week lang in het teken van duurzaamheid. Een mooi moment om over te stappen op een duurzaam vervoermiddel, vonden vier Apeldoornse ondernemers. Zij ontvingen op zaterdag 13 oktober de sleutels van wethouder Mark Sandmann tijdens de feestelijke afsluiting van de Green Week.

Ekoplaza Deventer vindt duurzame bezorgservice een succes

De supermarkt is gespecialiseerd in 100% biologische levensmiddelen. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de speciaalzaak. Voor Ekoplaza dus een belangrijke reden om te zoeken naar een duurzamere manier voor de bezorging van hun boodschappen.

Sparerib Express Deventer blij met nieuwe bezorgoplossing

Sparerib Express Deventer was een van de deelnemers aan de vrachtfietsactie van de Cleantech Regio in maart 2018. Inmiddels gebruikt de maaltijdleverancier de vrachtfiets een half jaar. Tot volle tevredenheid: “De fiets heeft alleen maar voordelen.”

Vrachtfiets voor FM Döner in Twello

Inwoners van Twello die zin hebben in een pizza of broodje döner kunnen hun maaltijd nu duurzaam laten thuisbezorgen. Horecazaak FM Döner heeft onlangs via de vrachtfietsactie van Cleantech Regio een vrachtfiets aangeschaft. Een slimme zet van ondernemer Zekai Koyuncu!

"Wat ons bindt is de liefde voor de fiets"

In de Cleantech Regio groeit in Deventer het aantal ondernemers dat kiest voor duurzame logistiek via Fietskoerier Deventer, vertelt Jolien Posthumus.

Fietskoerier Deventer en Broodbode Deventer vloggen over de vrachtfietsactie

Joost Arends van Fietskoerier Deventer en Ivan Hrabinsky van Broodbode Deventer vloggen over de vrachtfietsactie: zij zijn enthousiast! Wil jij ook zo’n mooie elektrische vrachtfiets? Grijp nu nog je kans om er eentje te proberen!

De vrachtfietsactie van Cleantech Regio is inmiddels beëindigd.