De Deventerse netwerkorganisatie KonnecteD streeft naar duurzaamheid, vitaliteit en kostenbeheersing. Het bedrijf kreeg hiervoor waardevolle inzichten en aanbevelingen vanuit de Slim Reizen scan van Slim en Schoon Reizen.

“Bijvoorbeeld dat circa 100 medewerkers die nu de auto gebruiken voor het woon-werkverkeer, ook prima met de fiets of het ov kunnen komen”, vertelt oud-directeur Jeroen Kroese. “Daarom hebben we als doel voor 2017 gesteld dat 50 medewerkers de auto verruilen voor de fiets of het ov. Dat zou ook nog eens de parkeerdruk waar ons bedrijf mee kampt flink verlagen. Om dit doel te bereiken, starten we per 1 juli 2017 vijf deelprojecten op, die mede zijn gefinancierd door de Tenderregeling van Slim en Schoon Reizen.” Die vijf projecten zijn:

  1. Nieuw parkeerbeleid. Medewerkers die minder dan 5,5 kilometer van hun standplaats bij KonnecteD wonen, mogen hun auto niet meer op een van de parkeerterreinen plaatsen.
  2. Inzet e-fietsen voor dienstreizen. Moet een medewerker onder werktijd op pad voor het bedrijf? Dan wordt hij extra gestimuleerd om daarvoor een dienstfiets te gebruiken in plaats van de auto. Hiervoor heeft het bedrijf 6 bedrijfsfietsen beschikbaar, en er zijn 3 e-bikes gekocht.
  3. Renoveren fietsenstalling. Om het parkeren van de fietsen in de fietsenstalling nog aantrekkelijker te maken, wordt deze opgeknapt. De stalling krijgt bijvoorbeeld betere fietsklemmen en een oplaadpunt voor e-bikes.
  4. Deelname aan Slim & Snel. Het bedrijf promoot deze fietsstimuleringscampagne van Slim en Schoon Reizen. Fietsers sparen voor korting of een lot in de loterij.
  5. Promoten fietsregeling. Sinds 2011 heeft KonnecteD een eigen fietsregeling, waarbij een werknemer ook een tweedehands (e-)fiets kan kopen. De fietsregeling wordt opnieuw gepromoot, tegelijk met de Slim & Snel campagne.

"We hebben als doel voor 2017 gesteld dat 50 medewerkers de auto verruilen voor de fiets of het ov"

3 KonnecteD ondernemen met karakter