Benut de tijdelijke extra vrije ruimte in WKR

De vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) is tijdelijk verhoogd in 2020. De verhoging komt werkgevers tegemoet bij problemen rondom de coronacrisis. Nu het woon-werkverkeer weer op gang komt, is die extra vrije ruimte ideaal om het fietsgebruik, thuiswerken of flexibel reizen onder je medewerkers te stimuleren!

Werkkostenregeling (WKR)

De werkkostenregeling (WKR) is een fiscale regeling die de oude regelingen voor vergoedingen en verstrekkingen aan je medewerkers vervangt. Een kerstpakket, cadeaubon of bloemetje vallen daar bijvoorbeeld onder. Je beschikt daarbij over vrije ruimte: het percentage van het totale fiscale loon (forfait) dat je mag besteden aan onbelaste vergoedingen aan je werknemers. Voor 2020 is die vrije ruimte tijdelijk verhoogd: van 1,7 naar 3,0% over de eerste €400.000 van de loonsom.

Slim benutten

Die extra vrije ruimte in de WKR kun je slim benutten. Een paar voorbeelden:

  • Vergoed de thuiswerkplek
    Nu veel bedrijven noodgedwongen kennismaken met thuiswerken, hebben veel medewerkers behoefte aan een goede, fijne thuiswerkplek. De middelen die je medewerker daarvoor nodig heeft, kun je vergoeden onder de WKR. De middelen moeten dan wel voldoen aan het noodzakelijkheidscriterium.
  • Stimuleer de fiets
    Je kunt in de vrije ruimte een fiets of e-bike voor je medewerkers vergoeden. Zorg wel dat je niet boven de 3% van je totale loonsom uitkomt. Daarboven betaal je een forse belasting van 80%. Met een ‘fiets van de zaak’ draag je bij aan een bereikbare, schone regio, stimuleer je vitaliteit en gezondheid en speel je slim in op de corona-maatregelen!

Wil je de werkkostenregeling slim benutten? Neem dan contact op met Oscar Roelofs: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.