Kom je ook naar onze informatiebijeenkomst over deelmobiliteit?

Denkt jouw bedrijf of organisatie aan de inzet van deelmobiliteit voor werknemers, of nog helemaal niet? Dan is het goed om te weten dat steeds meer bedrijven zoeken naar manieren om medewerkers gebruik te laten maken van deelauto’s, deelfietsen of -scooters. Deelmobiliteit levert namelijk veel voordelen op voor werkgever en werknemer. Wil je meer weten over dit onderwerp? Stap dan in en praat eens met Arjan Keijzer, onze mobiliteitsregisseur. Hij kan je in contact brengen met bedrijven die (ook) bezig zijn met dit onderwerp. Dan hoeft jouw organisatie het wiel niet zelf uit te vinden.

De belangrijkste conclusie van de ronde rafel was dat er in de Regio draagvlak is om op het vlak van deelmobiliteit concrete, gezamenlijke stappen te zetten. Zo gaat er gekeken worden of het loont om gezamenlijk deelmobiliteit in te kopen bij aanbieders van deelauto’s, – scooters of fietsen, omdat dat voor de bedrijven in de Regio strategisch gezien beter uitpakt dan wanneer ieder bedrijf voor zich deelmobiliteitsafspraken met aanbieders maakt. Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan is het zeker de moeite waard om Arjan te benaderen.

Wat werd er nog meer besproken op 7 november?

De bijeenkomst werd georganiseerd door Slim en Schoon Reizen van de Regio Stedendriehoek, MKB Deventer en ingenieursbureau Witteveen+Bos. Sebastian Dommeck van parkeer- en mobiliteitsprofessionals Empaction gaf inspirerende voorbeelden van deelmobiliteit uit het buitenland. Marije Hofland, gedragsexpert bij Duwtje, vertelde over haar werk in Leuven, waar zij gedrag bestudeerde op het gebied van deelmobiliteit. Dichter bij huis spraken Niels van Schooten over Royal Reesink en hun keuze voor deelmobiliteit en Cecile van der Linden over de plannen op het gebied van deelmobiliteit in Apeldoorn.

 

Wil je meedoen aan de rondetafels? Dat kan.